Limuzine, starodobniki

Igorja Pirnata

Limuzine, starodobniki Igorja Pirnata

Želja in ideja po dobrem, kvalitetnem, atraktivnem vozilu, ki ima tudi svojo ceno, je Igorja Pirnata pripeljala do bogate zbirke vozil.

Igor Pirnat si je rekel: "Bolje sedaj plačati več in vozil se bom večno!" In res se je zgodilo tako. Začelo se je leta 1979, ko je pri svojih 26 letih prvi v Jugoslaviji uvozil motrono kolo Kawasaki Z1300. 120-konjski motor je bil senzacija v bivši jugi - močno, hitro, moderno vozilo je imelo zaradi svojih karakteristik tudi težave pri uvozu v državo. Kawasaki je še danes v njegovi garaži redno vzdrževan, kot nov. Danes bi mu lahko "zavidali" tudi tako imenovano Žabo - Citroen ID, ki jo jo uvozil že pri dvajsetih letih. S časoma se je zaljubil v vozila izdelana čez lužo in tako v njegovi zbirki ni atraktivne Žabe in med Američani se izgubi le nekaj Evropejcev.

Ford A letnik 1929 po svoji starosti prekaša vse, kajti najstarejši med šestimi Cadillaci je Sedan DEVILE I. 1C959 (restavriran). Ta "pinki" limuzina je eden izmed najlepših Cadillacov pri nas.

Pri skupini starodobnih Američanov najedmo 8.2 literski motor in sprednji pogon zaznamujeta Cadillaca Convertible Eldorado letnik 1976. Komajda starodobnik Cadillac Cupe Devile 5,7 dizel letnik 1982 in še zelo atraktivni Cutlas Oldsmobile 7.4 l. 1974.

Igor Pirnat je zapeljal na sanjsko poroko veliko ljudi, z dvema limuzinama Lincoln - takšnima, kot jih vozijo ameriške zvezde in politiki. Ali pa so se zapeljali na dirke s Corvette ZR-1, Pontiacom Camaro in Hodno NXS, ki jih je od majhne serije ostalo samo šest ("ups", ta pa ni iz Amerike)! V garaži najdemo še Rolls Roycea Shadov letnik 1974, protokolarnega Mercedesa prvega predsednika Slovenije, "stoenko" Zastava 101 l. 1979 in dva JLA vozila Seutz l. 1967 in FAP l. 1974.

Nekaj starodobnikov iz zbirke Igorja Pirnata: